SUNDHED, LIFESTYLE

VITAMINER: Hvilke tager jeg? (Vegetar udgaven)

I mange år har jeg tager vitaminpiller. Statisktisk har størstedelen af danskerne slet ikke brug for vitaminpiller, men I min situation har jeg nogle vitaminbehov som skal dækkes. Jeg er blevet vejledt af lægen og jeg anbefaler også du bliver vejledt ved egen læge inden du kaster dig ud i vitaminpiller.
Personligt har jeg været lidt på en rejse, når det kommer til kosttilskud. En ting jeg har taget længe er tranebær-tilskud, da det forebygger blærebetændelse, som er noget jeg har kæmper meget med i tidens løb. Det var i samarbejde med min daværende læge, men der det slog fejl var da jeg selv begyndte at eksperimentere med vitaminer. Jeg vil ikke sige "i gamle dage", for så mange år er det heller ikke siden, men da jeg var yngre var det lidt en trend at tag piller "for at være på den sikre side" og "hellere for meget end for lidt". Tilbage i 2013 var D-vitamin must-have, som blev nærmest brandet med at være en mirakelkur mod vinterdepressioner. Det har jeg og mange andre så fundet ud af siden det ikke var, men 21 årig mig tog altså rigtig meget D-vitamin. For jeg skulle jo have alt muligt, så jeg endte både med at få D-vitamin igennem en ren D-vitamin pille, en multivitamin og igennem min kalk-pille.


Hvilke vitaminer tager jeg?

Jeg har valgt at skifte over til vingummi-vitaminer, da jeg generelt ikke er glad for piller og aldrig har været det. Kunne jeg få alt min medicin som vingummi havde jeg valgt det. Heldigvis har jeg fundet nogle andre produkter, som jeg har valgt at skifte over til i samarbejde med min læge. Så inden nogle kommer med en løftet pegefinger, så har min læge altså godkendt dem! Igen igen igen anbefaler jeg altid man tager en snak med egen læge om sit pille/vitamin indtag, da alle kroppe er forskellige, så hvad der virker for mig virker måske ikke for dig.

Der skal også lige siges, at der ikke er tale om samarbejde med nogle virksomheder eller brands. Alt er på egen opfodring, erfaringer, vurderinger og links er fra de virksomheder jeg selv har brugt fra mine egne SU-penge. Jeg har ikke fået en krone fra nogen af disse brands!


Disse produkter er både veganske og smager godt:

Kids Zoo Kalk + D-vitamin: Jeg tager dem faktisk mest på grund af sarkoidose, som giver mig calcium og d-vitamin mangel. Jeg fik en anden type calciumpiller før til det, men jeg har simpelten haft så svært ved at tag dem. Så det endte faktisk med jeg slet ikke fik taget dem, så alternativet er vingummi form. Der er ikke den store mængde forskel på børne-udgaven og "voksen"-udgaven. Der står ikke på pakken hvad smag det er, men jeg tror jeg vil kalde det en slags skumfidus smag. De smager ihvertfald godt.

VitaYummy Adult multivitamin: Når man er veganer får man ikke altid den mængde B12-vitamin man har brug for, og for at passe ekstra godt på mig selv, så tænker jeg også mit indtage af B12-vitamin selvom jeg egentligt er vegetar. Jeg har faktisk lige haft en måned, hvor jeg prøvede med Disneys udgave af multivitamin (og smagsmæssigt er den bedst! Kunne spise dem som slik, men det anbefaler jeg ingen!), men den indholder bare ikke nok B12-vitamin til mit behov. Den er stadig god til børn! Derfor er jeg kastet mig ud i VitaYummy's udgave med smagen af skovbræ, som er lavet til voksne og har den rette mængde til en vegetar som mig. Med masser B12.

Disney Omega3-6-9: Jeg spiser jo ikke fisk, så derfor er Omega3 vigtig i min kost. Generelt har jeg fundet ud af at Omega3-vitaminvingummi ikke har det bedste marked. Faktisk var jeg ved at skifte fra Disney-udgaven, men efter at have prøvesmagt flere andre brands besluttede jeg mig for at holde til Disney's Omega3 vingummi som smager af appelsin. Det er simpelthen den på marked som smager bedst, på trods af jeg ikke er vild med smagen, men der skal heller ikke så meget til når de andre jeg har smagt smager virkelig dårligt! Hvis jeg skal anbefale en så bliver det Disneys.

Beauty Bear Tan Vitamins: Jeg tager ikke Beauty Bear Tan som en daglig ting, da jeg faktisk kun tager dem i sommermånederne. Generelt så anbefaler lægerne ikke man tager Caroten hele året rundt. De sidste somre har jeg taget Matas Beta Caroten for at undgå slem solskolning (hvilket virker!) og selvom Matas udgave er veganske, så ville jeg heller have nogle i vingummiform. Så fra midt maj til sidst august regner jeg med at tag Beauty Bear Tan. De smager af fersken og er faktisk rigtig gode.

Derudover tager jeg stadig mine tranebærspiller (ikke vegetarisk!), simpelthen for at undgå blærebetændelse. Dem har jeg desværre ikke fundet en vegatarisk vingummi udgave af, ihvertfald indtil mit lager er brugt op. Derefter tænker jeg at ville igang med et alternativ, som jeg ikke har fundet endnu. Har I nogle forslag?

Jeg håber I kunne lide mit indlæg! Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis I har nogle forslag til gode tranebærpiller eller en god Omega3 vingummivitamin? 🍀

Synes godt om

Kommentarer