SUNDHED, FEMINISTME

Mit ansigt er ramt af akne, og sådan vil jeg få en smuk hud tilbage.

Mit ansigt er blevet ramt af voldsom akne, som et resultat af en kombination af manglende hudpleje, sygdom, usund kost og bivirkninger fra mine piller. Bumser, hudorme og rødme har indveneret mit ansigt og jeg har allermest lyst til at undgå spejle. For det er pinligt, da jeg jo ved hvad der skal til for at få den perfekte hud.
Nede i blogindlægget har jeg delt billeder af hvor slem min akne egentligt er´og jeg synes det er skide grænseoverskridende at dele. Hvis du er lidt sart for bumser og hudorme, så vil jeg anbefale dig ikke nær-studere billederne, da jeg har zoomet ind på lidt af hvert... Alle mine teenager-år har jeg kæmpet med akne og er blevet kaldt øgenavnet bumsefjæs så mange gange. Min hudlæge gav mig den ene creme efter den anden (en af cremerne var så stærk, at min hud blev hummerrød i 14 dage og mine urenheder var der stadig!) , men intet virkede og han kom frem til det var en aggressiv hormonel form. Så løsningen var piller og det virkede da også imens jeg tog dem, men ikke mange uger efter kom det frem igen. Så min opskrift på en god hud er ikke en mirakelkur, men hvad der virker for mig.
Da jeg så blev "voksen" blev min hud meget pænere og den blev endnu pænere da jeg stoppede med at bruge makeup. Alderen hjalp rigtig meget, men min hud er kun pæn hvis jeg plejer den rigtig godt (hvilket jeg så ikke har gjort den sidste tid!) og det har så resulteret i at jeg har fået et bumsefjæs! 😉 (Got it!?)

Når man taler hudpleje, så taler man altid om den indrepleje og den ydrepleje. Det hænger udadskillelig sammen, da den indrepleje hjælper imod inflammation i huden, som man får at raffineret mad og den ydrepleje hjælper imod ydre påvirkninger der kan irritere din hud. Det kan være påvirkninger fra vind og vejr, men også hvis man overforbrug af hudplejeprodukter så huden bliver rød og irriteret.

Indrepleje:
Mine bedste råd er en rigtig kliché i forhold til sundhed. Spis sund, dyrk motion og drik masser af vand. Vand er den bedste fugtighedscreme til huden. Hvis man skal følge Victoria Beckham's eksempel, så skal man også spise laks dagligt. Det gør jeg så ikke når jeg er vegetar, men jeg tager dagligt vegetariske fiskeolie-vitaminer. Så lidt er bedre end ingenting. Så er jeg begyndt at holde mig helt væk fra sukker og junkfood.
Generelt så er vitaminer også en vigtig ting, når man taler hudpleje. Da jeg har det hudlægen kalder for "rødhåret-hud", altså en følsom lys hud, er jeg meget modtagelig for solen. Så min svigerinde gav mig et råd om at tag Beta Caroten-vitaminpiller om sommeren, for bedre at kunne holde til solens stråler. Sidste år var første år jeg tog pillerne jeg kun solskoldet én gang (ingen solcreme og konstant solbadning er no go!) på trods af det varme vejr vi havde i Danmark. Normalt er jeg solskoldet flere gange om året uanset vejret forhold.
For andre kan et tilskud af Silica-vitaminpiller vejen frem til pæn hud, men det er ikke noget jeg selv tager.


Ydrepleje:

Når man taler om ydrepleje af huden, så skal man både tænke morgenrutine, aftenrutine, kropspleje og ugentlig pleje. Man skal tænke på at ens hud ikke altid har brug for det samme om morgen, som den har i løbet af natten. Ligesom nogle produkter er for skrappe af bruge på huden hver dag.
Når man renser hud er en god idé at tænke rens, fugt og beskyt. En huskeregel for dette kan være, at gå fra det mest flydende produkt til det mest fedtede produkt. Så start med at bruge rensevand/tonic, derefter rensemælk/gel, serum og til sidst en fugtgivende creme. Der findes mange creme på marked som både indeholder fugt og beskyttelse, men personligt foretrækker jeg to separate produkter. Derfor ligger jeg altid min fugtgivende creme først og så herefter ligger jeg min solbeskyttelse (selvfølgelig kun om morgen). Når jeg vælger en fugtgivende creme går jeg både efter en dagcreme og en natcreme, da min hud ikke har brug for det samme om dagen, som om natten. Sådan er det også gældende omkring serum, hvor jeg kun bruger den om aften inden jeg går i seng mellem min tonic og min dagcreme.
Så er der kropspleje, som er noget rigtig mange glemmer. Man kan og må ikke bruge de samme produkter på kroppen som man bruger i ansigtet. Mange har også en tendens til at have urenheder på skulderen, ryggen, brystet og halsen, så her er det godt at have produkter til kroppen. Efter samme princip som ansigtet skal man tænke rens, fugt og beskyt. Jeg renser altid kroppen når jeg skal i bad. I badet bruger jeg en god bodyskrub til at rense de dødehudceller af. Når jeg så er kommet ud af badet renser jeg kroppen med en god bodyolie efterfuldt af en god fugtighedscreme.

En gang om ugen får min hud normalt en ekstra plejende tur med nogle stærkere produkter. I ansigtet bruger jeg en peel-of maske, en faceskrub og en dybrensende maske. Peel-off masken hiver alle hudorme af huden, hvorefter jeg bruger min faceskrub til at fjerne de resterende urenheder og døde hudceller med de små korn der er i cremen. Til sidst afslutter jeg med en dybrensende maske. Min ugelige rutine sker som oftes søndag aften, sammen med min ugelige hårplejerutine, så herefter plejer jeg at gennemgå min normale aftenrutine før sengetid.

Man skal lige være opmærksom på at man skal bruge sine produkter rigtigt. Det er f.eks. ikke alle rensevand, som skal blive i ansigtet, men som skal skylles af med vand. Det er heller ikke alle solbeskyttelses produkter, som må komme i ansigtet. Læs bag på produktet hvordan man bruger produktet, før du kaster dig ud i noget. Man skal også finde et produkt som passer til ens hudtype, da dette også kan være med til at irritere huden hvis man bruger for stærke eller svage produkter.

Nu bruger jeg ikke makeup på dagligt basis, men hvis man bruger makeup og ikke tænker sig om kan ens makeup også blive en syndere til urenhud. Princippet med at dække urenheder til gør mere skade end gavn. Dove Cameron's bedste tip er "Mindre er mere", hvilket både betyder makeuppen ligger sig pænere, men også at huden kan ånde. Vælg en sund makeup, som ikke indeholder en masse olier, parfume eller silikone.

De produkter jeg bruger til min ydre-hudpleje rutine er alle sammen fra Matas striber (intet samarbejde og desværre ikke sponsoreret - anbefalingen er af egen vilje!) Dem kan jeg stå indefor virker, så nu er næste trin bare at slippe af med min akne.
Dette plejer at virke for mig, så nu skal jeg bare have min daglige rutine op at kører igen. 🍀

Synes godt om

Kommentarer