PÆDAGOGISK

Første fase i covid19 åbning skaber pædagogisk oprør.

Forældre og pædagogerne stiller sig på bagben inde på diverse socialemedier, da Mette Frederiksen i mandags præsenterede første fase af genåbningen af Danmark. Hvis, og her er der virkelig tale om hvis, Danmark så ud til at være klar til at genåbne ville man tidligst, og her er der tale om virkelig meget tidligst, starte første fase af genåbningen 15. april.
Mange glemte at hører ordet måske. Det er kørt lige over hovedet på folk, for selvfølgelig vil staten ikke åbne op for tidligt, for nu har de investeret mange milliarder på at lukke landet. Noget andet jeg at jeg faktisk er lidt foraget over måden pædagogerne reagere på nyheden.


Statistisk ved jeg at mange pædagoger stemmer på socialdemokratiet, så det kommer rigtig meget bag på mig folk ikke ved at grunden til at landet åbner op for de mindste først er for at beskytte de udsatte børn. De børn som måske lever i en familie med vold, alkohol eller anden misbrug. Mette Frederiksen talte om hendes bekymring under pressemødet den 23. marts. Så det kommer slet ikke bag på mig det var institutionerne som åbnede først. Vi ved COOP har været udtalt sig at alkohol salget er eksploderet. Om det så er misbrug, så ved vi der er børn som lige nu, imens du læser dette, oplever at en eller begge forældre er fulde. Eller det som er værre. Som måske kun får sit daglige kram eller smil fra en pædagog.

Hvad værre er, så er der gået politisk valgkamp i Covid19:
Lige nu spiller politikerne på jeres personlige præferencer og værdier for at samle stemmer. De spiller på jeres følelser og mange æder det rådt! Det er måske ikke lige i denne situation man skal snakke politik, for uanset hvad man vælger så er det pest eller kolera. Forhåbentligt og muligvis er det den eneste gang i vores levetid vi kommer til at opleve en pandami, så det er totalt ligegyldigt hvilken side de forskellige partier tager. Der er både fordele og ulemper ved alle områder, og lige nu vælger man efter hvad man selv frygter mest. Og jeg mener frygt.

Forældrene er bange for deres børn bliver smittet. De selvstændige er bange for de går konkurs. De unge er bange for der går lang tid før de må se deres venner. De ældre og syge er bange for at blive smittet. Så det kan blive rigtig svært at se objektivt på det. Jeg selv er skide bange for at skulle forsætte med fjern-studie på min uddannelse...

Og fordi vi har en ren socialdemokratisk regering, så åbner institutioner og skolerne først for de mindste. For det er de udsatte børn som socialdemokraterne tager hånd om. Forældrene bliver nødt til at have mulighed for at kunne få deres børn passet, for at kunne gå på arbejde.
Hvilket jeg faktisk godt kan se noget logisk i, selvom jeg måske ikke er 100% enig i første fase. Der er mange lærer og pædagoger som har svært ved at se udviklings perspektivet ved institutionen vi kommer ind til når institutionerne åbner igen med retningslinjerne Sundhedsstyrelsen sætter. Men udviklings perspektivet er vi skal passe på de udsatte børns trivsel.

Tag dine forholdsregler og sæt krav til din egen sikkerhed.
Vi er nød til at stole på at Sundhedsstyrelsen skaber nogle retningslinjer som gør at pædagoger, børn og forældre er sikker. Og vi bliver nød til at stole på at dagtilbuds- og skolelederne skaber nogle rammer, som gør første fase klar til at gå igang. Pædagogerne bliver nødt til at sætte krav til deres arbejds sikkerhed og det sker i samarbejde med kommunen, lederen og fagforeningen.
Og ja, nogle vil blive smittet i processen. Det er uundgåelig, men sådan ville det være uanset hvilket sted vi åbner op i samfundet. Om så institutionerne var fjerde fase, så vil nogle blive smittet. Heldigvis kan vi trøste os med at børn ikke bliver nær så syge som ældre og syge. Så det er nærmer forældre, lærer og pædagoger vi skal være bekymret for, men hvis alle tager sine forholdsregler skal det nok gå. Man ved på baggrund af WHO's forskning at børn er dem som bliver mindst syg af Covid19 og at børns immunforsvar er møg stærkt.
Ja, så dem der risikere smitte er forældre og pædagoger. Men de havde også risikeret smitte hvis butikkerne havde åbnet op...

Min kæreste arbejder på sygehuset og jeg er i højrisikogruppe. Så vi har en regel om, at når han kommer hjem går han direkte i bad og skifter tøj. Det er selvom han har været i bad på sygehuset. Han rør ikke mig eller katten (Covid19 kan sætte sig i pelsen), men går direkte i bad.
Sådan nogle forholdsregler bliver man nød til at skabe mange af de næste par måneder, jo mere samfundet åbner op.
En forholdsregel med børn i institutionerne kunne være, at begge går i bad direkte når man kommer hjem fra arbejde og institution. At man tager ude-tøjet med hjem og vasker hver dag. At man aflevere og henter så sent som muligt. At man, hvis man har mulighed for det, holder barnet hjemme så meget som muligt.
Jeg tænker at hvis kun 50% af børnene bliver sendt i institution fra første fase går i gang, så giver det mulighed for at sikre pædagoger og andre forældre mest muligt.

Kig med det objektive og kritiske blik på sagen.
Hvis regeringen gjorde noget andet - om det ikke virkede eller folk var uenig - så ville de få kritik!
Havde arbejdspladserne åbnet op først, så ville flere voksne blive syge... Sygehusene ville blive mere belastet... Forældre ville brokke sig over at skulle sende deres børn i nødpasning. Så havde møllen været den samme alligevel...
Desuden så tror jeg Mette Frederiksen og resten af regeringen godt var klar over, at dette ville være en upopulær beslutning. Så de havde nok ikke gjort det, hvis de ikke havde vurderet det var sikkert.

Desuden er du som forældre eller pædagog i højrisikogruppen, så har du stadig muligheden for at holde dine børn hjemme eller sygemelde dig/blive hjemme fra arbejdet.
Jeg håber at mit indlæg skaber mere forståelse for regeringens beslutning, selvom man måske ikke er enig. Det er jeg heller ikke, så ingen personlig hates tak! Jeg skaber bare et kritisk blik på situationen og skaber oplysninger, som det hele står til lige nu. Hvis jeg skal forudse hvad jeg tror anden fase bliver, ud fra en analyse af socialdemokratisk idelogi, så er det at nogle bestemme butikker åbner op. Altså ikke frisører, fysioterapeuter, m.v. men erhverv hvor man kan holde afstand.

Men lad mig vide hvad du tænker - om du er enig i første fase af genåbningen af Danmark eller hvordan du havde ønsket det var blevet. Er din holdning ændret sig eller blevet mere forstående efter du har læst mit blogindlæg?

Synes godt om

Kommentarer

IP: 82.99.3.229