Dette betyder dit stjernetegn.

Hvad der er sundt for mig er måske ikke sundt for dig.

img_20150926_164149Jeg tror, når det kommer til ordet sundhed, så har vi en meget individuel opfattelse af hvad der er sundt. Dog har mange den opfattelse, at sundhed er grøntsager, motion og ens BMI ligger indenfor normaltområdet, men det behøves det faktisk ikke at være.
Verdenssundhedsorganisationen har defineret sundhed som: “En tilstand af fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke kun fravær af sygdom“. Så egentligt, så længe man er glad fysisk, psykisk og social, så er motion og grønsager faktisk ligegyldigt. Så alle har deres måde at være sund på. Som jeg plejer at sige: Hvad der er sundt for mig er måske ikke sundt for dig. Der er ikke et facit på at være sund.

Men jeg vil da gerne fortælle jer hvad sundt for mig er alligevel:

Sundt for mig er at jeg størstedelen af mine måltid spiser magret kød/fisk og grøntsager eller spiser veganske-retter, da jeg er hvad man kalder flexsitar. Min krop har ikke godt af alt for meget kød, så jeg spare på kødet. Udover det så holder jeg mig i størstedelen af mine måltider fra stivelse, som i pasta, ris, kartofler, majs, brød, mm, da disse kulhydrater nemt sætter sig på mig.  Jeg holder mig også fra slik og søde sager.
Det er faktisk vigtigere for mig, at jeg får de vitaminer som min krop har brug for og at jeg har en masse energi i løbet af dagen. Så jeg tager kosttilskud og vitamin-piller og søger for at få en varieret kost. For mig hjælper det også at dyrke motion 3-4 gange om ugen. Ikke kun på grund af vægten, for et eller andet sted er den faktisk ligegyldig for mig. Den hjælper mig med at få en masse energi, lave endogfiner i min hjerne og gør jeg er tilfreds med mit spejlbillede. Et målebånd og et spejl er meget bedre redskaber end en badevægt. For mig er ens fordøjelse og afføring faktisk en bedre sladre hank end badevægten. Derudover er jeg ikke-ryger og tager afstand fra smøger.

Men når det så er sagt:
En gang imellem kan jeg også godt finde på at “synde”, selvom det faktisk ikke er en synd, men en forkælelse. Så der spiser jeg bland-selv-slik, spiser flæskesteg og tager en fed pizza. Jeg kan også sagtens finde på at ryge vandpibe (uden nikotin) eller drikke mig rigtig fuld et par gange om året. Eller tag en hel dag (eller uge) foran computeren uden at bevæge mig længere end til brugsen. Kaffe er ikke særlig sundt (siger kloge mennesker), men det drikker jeg stort set hver dag.

Så sundhed handler for mig ligeså meget om min livskvalitet og livsstil, som det handler om hvad jeg spiser, hvor meget motion jeg spiser og hvad min badevægt siger. Det handler om at jeg er glad for mit indre og mit ydre – og at jeg har kontrol over mit liv uden at være syg.

sociale-medier-ikoner

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen godkendte kommentarer til indlægget. Du skal være velkommen til at skrive en besked til indlægget! :-)

Skriv en kommentar til blogindlægget (Skriv hvis du ønsker din kommentar ikke må udgives):

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette betyder dit stjernetegn.