NEJ! Det er ikke synd for dit barn at skulle lære i dagtilbud.

Danmark har stadig brug for fokus på feminisme.

feminismeJeg er feminist. Jeg går ind for at kvinder skal være ligestillet med mænd. Så er der nogle som måske påstår vi allerede har ligestilling imellem mænd og kvinder. Bull-fucking-shit! 

Ja, vi har fået friabort. Vi har fået ret til at stemme og til at stille op som kandidat til folketings- og kommunalvalg. Selv i vores levetid har vi haft vores første danske statsminister. Vi har fået lov til at være på arbejdsmarked og til at arbejde indenfor det fag vi vil. Vi har fået ret til at få en uddannelse og til selv at vælge hvilken uddannelse vi vil have. I heteroseksuelle forhold er de huslige pligter blevet mere lige fordelt.

Alt dette havde ikke været muligt uden feminister og rødstrømperne. Vi som mennesker, især kvinder, tænker ikke over hvad vores forfædre (ja, selv det ord irritere mig i denne sammenhæng lige nu…) har udrette før vi blev født. Det er vores bedstemødre, oldemødre og tipoldemødre, som har kæmpet for vi kunne have den velfærd og menneskeret vi har  dag. Det skal vi ikke tag forgivet. Og derfor skal vi ikke kun gå næsten til målstrengen. Men vi skal krydse den, nå over den og sejre. Vores forfædre har ikke kæmpet og slidt, for vi ikke skulle nå i mål til sidst.
For der er stadig ting i vores samfund som ikke fungere endnu. Hvor mænd er bedre stillet end kvinder og hvor mænd stadig føler sig hævet over kvinder. Vi har stadig emner som prostitution, chikane, seksualisering, tørklæde-debatten, juridisk abort, kvindehandel, familieroller, vold, et køns-opdelt arbejdsmarked og mange andre ting som skal ændres, så der er plads til alle. Både kvinder og mænd.

Mange mænd er bange for feminister, fordi de tror det handler om kvinder vil til at undertrykke mændene. Eller fordi de ser stærke selvstændige kvinder, som en trussel for hvorvidt de så kan bruges i samfundet. Det er ikke hvad meningen med feminisme er. Hvorfor skal vi straffe nutidens mænd for det vores forfædre gjorde mod deres kvinder. Uanset hvad vil der altid være en form for kønroller, fordi kvinder og mænd ikke er bygget ens og fordi ens køn er en del af sin identitet. Men der skal være plads til vi kan bryde kønrollerne og være os selv.
Der er desværre også mange mænd, der hader feminister, fordi de enten stadig er enig med deres forfædre i mænd betyder mere end kvinder. Til dem vil jeg sige: Back off! I bliver slemt skuffet…

Jeg alene kan måske ikke gøre de store forskelle. Jeg kan ikke stoppe kvindehandel eller stoppe juridisk abort, ihvertfald ikke alene. Hvis alle, uanset køn, bare gør en lille smule, så gør vi måske en stor ting for den enkelte. Det synes jeg er en god start.

Og det er kun det i det danske samfund vi har brug for feminisme… jeg går også ind for globalt feminisme, hvor vi skal have mere fokus på kvindeundertrykkelse i resten af verden. Det er næste mål! Så I kan godt regne med der kommer et indlæg, som hedder at “Verden har stadig brug for feminister”.

sociale-medier-ikoner

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen godkendte kommentarer til indlægget. Du skal være velkommen til at skrive en besked til indlægget! :-)

Skriv en kommentar til blogindlægget (Skriv hvis du ønsker din kommentar ikke må udgives):

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEJ! Det er ikke synd for dit barn at skulle lære i dagtilbud.